پدرِ پرخاشگرِ من

از سالن پذیرش صدای بگو بخند بلند شده نه اون طوری که فکر کنید مجلس عروسیه ولی از پشت در تداعی ذهنم فردی شوخ  رو به تصویر میکشه. بلند صحبت میکنه و میگه به من میخوره 74 سالم باشه؟ اخه منو چی به دکتر؟ صدای گفتگوی دائمی در سالن ادامه دارد. در کنار این گفتگوها صدای مرد جوان تری میاد که پا به پای مرد 74 ساله بگو بخند میکند.

زمان گذشت و در اتاق به صدا در اومد، دو مرد قد بلند یکی کت شلواری و اتو کشیده ودیگری که سن کمتری داشت بلوز شلواری و مرتب بود. دو نفری با هیجان و خنده کنان وارد اتاق شدند.

مرد 74 ساله روبروی من سمت چپ و فرد جوان همراهش که پسرش بود صندلی سمت راست مقابل چشمانم را برگزید. در ادامه هیجاناتشان پسر شروع به گفتگو کرد صحبت را چنان میتاخت که فرصت کلام را از من و پیرمرد جذاب گرفته بود.

پسر کلام اولش این بود که پدر زودرنج و عصبی است، حرف هایش را تکرار میکند و اینها موجب اختلاف پدر و مادر است. با وجود اینکه با مادرم 55 سال زندگی مشترک دارند مدام گذشته های نا خوشایند را به رخ هم میکشند و اوقات بیکاری خودشون رو با سر به سر هم گذاشتن سپری میکنند، نا گفته نماند که پدر چندین سال درگیر هروئین هم بود.( پسر در گفته گوهایش مدام چشمک میزد با این مفهوم که به صورت تصنعی حرف های پدر را تایید کند و پدر متوجه این موضوع نشود)

من وقتی که از پدرسوال میکردم چند کلمه گفتگو میکرد و مقداری حرف رو به حاشیه میکشوند و پسر بلافاصله حرف حاشیه رو ادامه میداد و نتیجه اش این میشد که سوال ها بی جواب می موندن، پیر مرد میون حرف هاش میگفت من فرار میکنم و میرم مصر و شما با مادرتون خوش باشین، شعر میخوند و میگفت دوست ندارم برم جایی و ترجیح میدم که کتاب بخونم. تن صداش بالا بود و احساس میکردی که گاهی نامرتبط حرف میزنه و توضیحات زیادش مطابق با موقعیت فعلی نیست. و گلایه کنان شاکی بود که پسرم میخواسته منو ببره دکتر قلب اورده اینجا و الکی گفته؟

برای این بیمار اختلالاتی مثل شروع دمانس آلزایمر، افسردگی،افسردگی دو قطبی مطرح است.

تشخیص:

با توجه به علائم بالا اختلال هایی مثل شروع دمانس آلزایمر، افسردگی،افسردگی دو قطبی برای ایشان مطرح است. اما با توجه به سابقه سوء مصرف مواد(هروئین)و دارو( آلپرازولام) به صورت سرخود، اولین تشخیص اختلال خلقی ناشی از سوء مصرف مواد و دارو می باشد. در این اختلال فرد علائم متنوعی از انواع اختلال خلقی را دارد که ممکن است شبیه هیچکدام از آنها به تنهایی نباشد.

افراد مسن تمایل زیادی به مصرف داروهای خواب آور از جمله آلپرازولام دارند

درمان:

قدم اول درمان بهبود خواب( با توجه به توصیه اکید برای قطع آلپرازولام) و کاهش علائم عصبانیت و پرخاشگری می باشد. به همین دلیل داروی ترانکوپین 25 که یک داروی کنترل کننده خشم و خواب آور است همراه با فلورازپام که یک خواب آور با عوارض کم می باشد، تجویز می شود.

.به بیمار توصیه شد یک ماه بعد مجدد مراجعه کند و اگر مشکلی با داروها داشت می تواند زودتر اطلاع دهد و مشورت کند تا راهنمایی شود.

در جلسه آینده و بعد از بهبود علایم اولیه سراغ بررسی دقیقتر حافظه و رد یا اثبات آلزایمر خواهیم رفت.

توصیه های همراه و آموزش به بیمار:

افراد مسن تمایل زیادی به مصرف داروهای خواب آور از جمله آلپرازولام دارند لذا توصیه می شود همراهان بیمار توجه لازم به داروهای مصرفی را داشته باشند، علاوه بر داروهای تجویز شده به صورت سرخود داروی شیمیایی یا گیاهی استفاده نشود.

برای  بهبود و عملکرد حافظه  پیشنهاد می شود مراجع را دعوت به کتاب خواندن، حل جدول، ورزش منظم روزانه و… کنند.


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *